06 Jun 2010

Jangan Cakap Saja.

Oh.
serius aku dalam keadaan badmood dan marah masa taip neh!
baru lepas gaduh ngan adek perempuan aku.

dah.
cukup.
sebenarnya entri baru nie aku nak tulis pasal
hujung minggu yg amat menyeronokkan yg aku baru lalui.
tapi,
rasanya baik aku simpan dulu hasrat itu.

aku SANGAT terpanggil nak cerita pasal :-

Anti Zionistme.
Kempen Boikot Israel.

aku tak perlu cerita lagi.
rasanya ramai yg dah tahu.
Isu Kapal Bantuan Kemanusiaan Gaza yg diserang regim israel,
mungkin dah basi.

yang terbaru mungkin,
kapal MV Rachel Corrie.
juga telah dikepung dan di rampas regim israel,
atas alasan kemungkinan terdapat bekalan senjata di dalamnya.
Hah?
alasan paling tak munasabah aku dengar dan baca.
selain dari alasan si dajal Bush
untuk serang Iraq dulu.

ok.
kita dah ke laut nie.
tapi takpe.
topik berkenaan jugak kan?

paling utama
aku nak sentuh pasal segelintir orang-orang kita,
yang konon nak boikot israel bagai.
hahaha.
padahal hari-hari hisap rokok jenama dunhill,
main facebook bagai nak rak,
asal nak makan pegi Mc'shit,
nak minum pegi starbucks!



credit gambar untuk Harian Metroll.


Klik Sini Untuk Senarai Penuh Syarikat Berkepentingan Israel

hey.
bangunlah wehhhh!
sedar ke apa yg korang laungkan tuh?
kau orang tahu tak kita hidup dikelilingi dengan barangan Regim Israel?!!

lagi tambah kelakar pasal facebook.
bila seorang kawan baik aku.
faez, bercerita pasal facebook,
dia cakap
"skang fb semua gambar hitam, ada tulis Gaza Kami Bersamamu. sebab kitorang boikot regim israel...Yeaagghhh!"

hahahaha.
bagus la tuh.
founder fb tu orang melayu kot.

kesimpulannya di sini adalah...

tak payah la poyo-poyo nak boikot apa jadah kat israel tuh, bila timbul isu-isu macam nie.
kita memang tak boleh lari dari syarikat-syarikat berkepentingan israel. Apa yg boleh kita cuba buat adalah, cuba untuk elak produk mereka. contoh paling senang : Rokok. berhenti la wehhhh.
facebook pon tak payah. tak payah nak bagi alasan tipikal " alaaa, i buat FB saje je. nak cari kawan lama zaman skola rendah". kalaupun itu tujuannya. Bila dah jumpa, guna la alternatif lain. aku dengar Frendster orang Malaysia dah beli. hahaha. Tamat.

10 ulasan:

  1. ehehhe...
    slow tp berbisa~
    ^_*

    BalasPadam
  2. tp saya suka starbux ahahaha! :P

    BalasPadam
  3. well..i choose to not even think about which is which cuz it makes politics suck even more

    BalasPadam
  4. buat pertame kalinyer aku sokong entry yang kaw buat...

    BalasPadam
  5. minimalis kan. nak elak. hmmm...

    BalasPadam
  6. yeah benci je dorang fuck zionist tapi post dekat facebook. cakap tak supa bikin.(melle)

    BalasPadam
  7. nina - pedas2 la sedap!

    dina - pegi klinik cari anti-venom!

    ereen - nanti ko blanja aku kayh. :D

    lyndz - u better think about our next trip!

    syaf - haha. yela abg senior.

    kenet - tahu tidak mengapa.

    melle - biasa la org kita. hangat2 taik ayam!

    BalasPadam
  8. macam mana nak hindar benda2 tu. kalau Malaysia sendiri kasi masuk barang2 tu? ada pihak yang kita ckap, oh, brang ni brgn israel. dia pegi bilang abang die yg kebetulan kerja company tersebut. dah abg die kata nak saman apa bagai. macam mane?
    kita tak dapat buang mereka ni dari bumi Malaysia melainkan KERAJAAN stopkan. haa,

    selagi boleh minimize, minimize je lah.

    BalasPadam
  9. wuhoooo, i dah dalame deactive fb. fb semakin bahaya skrg nih. one of the reason, pasal israel.

    btw, kuat betul efek gaduh dgn adik perempuan kan? ^__^

    BalasPadam

tumbuk angin!