03 Oktober 2010

Muka Aku.

"Tersedar yang aku sebenarnya dah melepaskan satu peluang, yang kemungkinan besar takkan datang kembali. Bila mana dia datang sapa aku, dan keadaan itu bukan seperti pertemuan yang terakhir. Saat aku mengalihkan pandangan, seolah dia ada di mana sahaja!"

perasaan itu selalu bersalah.
mengenali seseorang lebih dalam, tanpa apa-apa 'ikatan'
itu menjerat bagi kebanyakan perempuan.
tapi.tapi.
untuk aku,
mengenali seseorang itu lebih lama, tanpa sepatah kata ayat cinta.
tapi cara kau dah jelas hanya dia yang kau ada.
dah cukup.

pengalaman mematangkan kita.
dan pengalaman lepas saat perempuan yg dikenali baru sebulan,
kau senang je kata cinta!
selepas setahun.
kau cukup kenal siapa dirinya.
kau kata, kau kata,
Selamat Tinggal.

itu cerita hampir 2 tahun yang lepas!
sekarang apa?
persetankan lah semuanya.
tiada siapa lagi peduli.

8 ulasan:

  1. tak siapa peduli tapi lu masih tulis untuk gua ambil peduli haha

    BalasPadam
  2. mengenali seseorng lebih dalam tanpa sebarang ikatan...yep...itu memang menjerat setiap perempuan...

    BalasPadam
  3. tanpa sebarang ikatan,dan itu menjerat .
    memang aku setuju.

    takde ikatan,then once ada konflik kau akan habis sebab tiada apa yang boleh kau tegakkan.
    :)

    BalasPadam
  4. Your sentences. Confirm karangan u A++ kan ? ;)

    BalasPadam
  5. yeah, aku juga pernah mengalaminya

    BalasPadam

tumbuk angin!